Val de aer polar, în România. Temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius

Vremea se va schimba radical în România. Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, a anunțat șefa ANM, Elea Mateeascu. Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri. Vremea devine deosebit de geroasa Foto: AGERPRES Conform lui Mateescu, un

Vremea se va schimba radical în România. Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, a anunțat șefa ANM, Elea Mateeascu. Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri.

Vremea devine deosebit de geroasaFoto: AGERPRES

Conform lui Mateescu, un val de aer polar va intra în România începând de duminică, iar nivelul temperaturilor va scădea întâi în Moldova, unde temperaturile nu vor mai depăşi 1…6 grade Celsius şi apoi în restul ţării.

„Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor. Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei. Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineţi, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunţat, vineri seară, la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu, conform News.ro.

Ea a precizat că sâmbătă dimineaţă sunt preconizate precipitaţii sub formă de ploaie în vestul, centrul şi nordul ţării, iar de duminică noaptea acestea vor începe să se transforme în ninsori, din zonele nordice şi cea a Moldovei. Ulterior aria ninsorilor se va extinde şi în sud, în condiţiile extinderii masei de aer polar.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *