Povestea incredibilă a celei mai frumoase prințese a României / Video

Cea mai mică dintre fiicele Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Principesa Ileana, s-a născut pe 5 ianuarie 1909 la București și a avut un destin rupt din filme.

Considerată cea mai frumoasă prințesă a României și fiica preferată a Reginei Maria, care spunea despre ea că este singura dintre copiii săi care merita să poarte coroana regală, fiind cu adevărat atașată și devotată țarii în care s-a născut – România.

Maria și Ferdinand au avut șase copii, dar despre ultimii doi s-a zvonit că nu ar fi fost ai regelui. Mai mulți istorici au scris de-a lungul timpului că tatăl său ar fi fost, de fapt, prințul Barbu Știrbey, cu care regina a trăit o poveste de dragoste chiar la curtea regală, acesta fiind un important sfătuitor al familiei regale.

Ileana avea un caracter deosebit. A trăit ambele războaie mondiale și încă din Primul Război, pe când era un copil, a stat alături de mama sa și s-a ocupat de îngrijirea soldaților români răniți pe front, iar în al Doilea Război a înființat un spital pentru soldații români la Bran/

Principesa Ileana a fost căsătorită de două ori

La vârsta de 22 de ani, principesa Ileana s-a căsătorit cu Arhiducele Anton de Austria, căsnicia sa fiind o oportunitate pentru fratele său, Regele Carol al II-lea, de a o înlătura din România.

Aceasta a fost ultima nuntă regală care a avut loc pe tărâmuri românești. Ceremonia a avut loc la Castelul Pelișor, fiind ultima căsnicie regală oficiată pe tărâm românesc. La eveniment au participat membri ai marilor familii regale din toată lumea, precum și jurnaliști străini.

În 1954, divorțează de Arhiducele Anton al Austriei și se căsătorește apoi în SUA cu Ștefan Isărescu. Dar necazul avea să o lovească în plin. Fiica ei, Maria Ileana, moare într-un accident aviatic, iar viziunea asupra misiunii pe care o are pe Pământ se schimbă.

Doi ani mai târziu de la tragicul eveniment decide să se călugărească și merge ca novice la o mănăstire din Franța, luând numele de Maica Alexandra.

A fost căpitan la yachting

Principesa Ileana reușește să își mai vadă o singură dată țara natală, în septembrie 1990, după căderea comunismului. Aceasta avea atunci 81 de ani și după doar câteva luni, în 1991, a decedat în chilia mănăstirii sale din SUA.

Mezina cuplului regal era şi o fire aventuroasă, pasionată de sport şi navigaţie, mai exact de exclusivistul yachting, Ileana mergând până acolo încât şi-a obţinut şi brevetul de căpitan pentru a naviga cu barca ei cu vele, „Isprava‟. Principesa a fost, de altfel, singura femeie din România cu o astfel de competenţă.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *