VIDEO Armata rusă a bombardat din greşeală un sat rusesc

O încărcătură explozivă transportată de un avion al armatei ruse a fost detonată marţi din greşeală într-un sat aflat la 150 de kilometri de graniţa cu Ucraina, relatează AFP și News.ro. Un bombardier rusesc de tip TU-22M3 Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia Ministerul rus al Apărării a recunoscut bombardarea accidentală a satului

O încărcătură explozivă transportată de un avion al armatei ruse a fost detonată marţi din greşeală într-un sat aflat la 150 de kilometri de graniţa cu Ucraina, relatează AFP și News.ro.

Un bombardier rusesc de tip TU-22M3Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a recunoscut bombardarea accidentală a satului din vestul Rusiei, aflat nu departe de graniţa cu Ucraina, dar a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Invocând o „explozie accidentală a unei muniţii” transportate de un avion al forţelor aeriene, ministerul a declarat pentru agenţiile de presă ruse că o explozie a zguduit satul Petropavlovka din regiunea Voronej, aflat la 150 km de Ucraina, marţi, în jurul orei 09.00.

„Nu s-au înregistrat răniţi, dar şapte clădiri au fost distruse”, a declarat guvernatorul regional Aleksandr Gusev pe Telegram, adăugând că unii locuitori a trebuit să fie cazaţi în centre de primire.

Rusia, care şi-a intensificat bombardamentele asupra Ucrainei în ultimele zile, a efectuat marţi dimineaţă o nouă serie de lovituri, provocând moartea a cel puţin cinci persoane şi rănirea a peste 100 în ţara vecină.

____

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *