VIDEO Sute de olandezi au blocat cea mai importantă autostradă de lângă Amsterdam pentru a protesta contra ING

Activiștii olandezi pentru combaterea schimbărilor climatice au blocat sâmbătă o autostradă importantă de lângă Amsterdam pentru a cere încetarea imediată a finanțării proiectelor de combustibili fosili de către banca ING, transmite Reuters. Protest contra ING în Olanda Foto: Patrick Post / AP / Profimedia Sute de activiști au intrat pe autostrada A10, la sud de

Activiștii olandezi pentru combaterea schimbărilor climatice au blocat sâmbătă o autostradă importantă de lângă Amsterdam pentru a cere încetarea imediată a finanțării proiectelor de combustibili fosili de către banca ING, transmite Reuters.

Protest contra ING în OlandaFoto: Patrick Post / AP / Profimedia

Sute de activiști au intrat pe autostrada A10, la sud de Amsterdam, în jurul prânzului au arătat imaginile difuzate de postul local de televiziune ATS, după ce poliția a închis circulația pentru a evita producerea de victime.

Activiștii și-au organizat protestul lângă fostul cartier general al ING, situat pe A10, deoarece, potrivit acestora, banca este principalul susținător al proiectelor privind combustibilii fosili din Olanda.

ING, cel mai mare creditor din Olanda, a declarat la începutul acestei luni că va înceta să mai finanțeze explorarea și producția de petrol și gaze până în 2040 și că va tripla noile împrumuturi pentru energie regenerabilă în următorii doi ani, ca parte a unei strategii actualizate privind clima.

Consiliul municipal din Amsterdam a interzis protestul de pe A10 și a alocat un teren din apropiere pentru demonstrație. Însă protestatarii au escaladat terasamentul și au ajuns pe autostradă.

A10 este o autostradă-inel situată în jurul Amsterdamului, capitala și cel mai mare oraș din Olanda.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *