Șoigu i-a dat o veste uriașă lui Putin. Armata rusă a cucerit Mariinka, prima victorie importantă din ultimele luni. Kievul neagă

Forțele rusești au obținut controlul deplin asupra orașului Mariinka, un oraș din estul Ucrainei, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, președintelui Vladimir Putin, una dintre cele mai importante victorii ale Rusiei de la capturarea Bahmut în luna mai, informează Reuters. Armata ucraineană neagă informațiile și spune că trupele sale încă se află în

Forțele rusești au obținut controlul deplin asupra orașului Mariinka, un oraș din estul Ucrainei, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, președintelui Vladimir Putin, una dintre cele mai importante victorii ale Rusiei de la capturarea Bahmut în luna mai, informează Reuters. Armata ucraineană neagă informațiile și spune că trupele sale încă se află în oraș.

Serghei Șoigu și Vladimir PutinFoto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

Majoritatea relatărilor despre Mariinka, situat la sud-vest de centrul regional Donețk, controlat de Rusia, îl descriu ca pe un oraș fantomă.

Putin a declarat că controlul orașului, în care locuiau cândva 10.000 de persoane, va permite forțelor ruse să îndepărteze unitățile de luptă inamice de Donețk.

„Trupele noastre au (acum) posibilitatea de a ajunge într-o zonă operațională mai largă”, a spus el într-o înregistrare video a schimbului de replici dintre el și Shoigu, postată online de un jurnalist de la Kremlin.

Ultimul succes major al Rusiei pe câmpul de luptă a fost capturarea în luna mai a orașului Bahmut, teatrul unora dintre cele mai sângeroase lupte.

Armata ucraineană neagă că Rusia a capturat Mariinka

Armata ucraineană a negat luni afirmațiile Rusiei potrivit cărora forțele sale ar fi capturat centrul regional Maryinka din estul Ucrainei, așa cum a anunțat anterior ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

„Nu este corect să vorbim despre confiscarea Mariinka”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Oleksandr Ștupun pentru televiziunea națională ucraineană.

„Forțele noastre se află în interiorul orașului”, a spus el.

Forțele Kievului au făcut puține progrese în contraofensivă

Ucraina a lansat în iunie o contraofensivă menită să recupereze teritoriile pierdute din sudul și estul țării, inclusiv Bahmut.

Forțele Kievului au făcut puține progrese în contraofensivă în fața rezistenței bine înrădăcinate a Rusiei.

Trupele rusești au intensificat, de asemenea, atacurile terestre și aeriene asupra orașului Avdiivka, aflat în apropiere, de la jumătatea lunii octombrie, ca punct central al ofensivei lor lente prin regiunea Donbas din estul Ucrainei în conflictul care durează de 22 de luni.

Avdiivka a fost cucerit pentru scurt timp în 2014 de separatiștii susținuți de Rusia, care au capturat teritorii mari din estul Ucrainei. Ulterior, au fost construite fortificații în jurul orașului – văzut ca o poartă de acces către Donețk.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *