Egiptul face o propunere ambițioasă pentru a pune capăt războiului Israel-Hamas/ Cabinetul Netanyahu discută azi planul

Egiptul a înaintat o propunere inițială de a pune capăt războiului Israel-Gaza printr-o încetare a focului, o eliberare treptată a ostaticilor și crearea unui guvern palestinian de experți care ar administra Fâșia Gaza și Cisiordania ocupată, au declarat un înalt oficial egiptean și un european. diplomat. Benjamin Netanyahu Foto: Ohad Zwigenberg / Associated Press /

Egiptul a înaintat o propunere inițială de a pune capăt războiului Israel-Gaza printr-o încetare a focului, o eliberare treptată a ostaticilor și crearea unui guvern palestinian de experți care ar administra Fâșia Gaza și Cisiordania ocupată, au declarat un înalt oficial egiptean și un european. diplomat.

Benjamin NetanyahuFoto: Ohad Zwigenberg / Associated Press / Profimedia Images

Propunerea, elaborată cu Qatar, a fost prezentată Israelului, Hamas, SUA și guvernelor europene, dar încă pare preliminară, relatează Associated Press, citată de The Guardian.

Propunerea însă nu atinge obiectivul declarat al Israelului de a elimina Hamas și pare să nu îndeplinească insistențele Israelului de a păstra controlul militar asupra Gazei pentru o perioadă îndelungată după război.

Cabinetul de război al Israelului urmează să discute luni o propunere din partea Egiptului de a se pune capăt războiului din Gaza, potrivit ziarului Jerusalem Post.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat duminică că Israelul va continua să lupte până la înfrângerea completă a Hamas. Acesta este singurul mod de a elimina Hamas, de a elibera toţi ostaticii şi de a ne asigura că Fâşia Gaza nu mai reprezintă o ameninţare pentru Israel, a spus Netanyahu.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *