VIDEO „Hei, dobitocule! Împușcă-mă!”. Ultimele clipe de viață ale atacatorului din Praga și gestul eroic al unui jurnalist ceh

David Kozak, studentul de 24 de ani care a deschis focul la Universitatea Carolină din Praga, a omorât 14 persoane și rănit alte 25, dar numărul victimelor ar fi putut fi mai mare dacă nu intervenea un jurnalist ceh, Jiri Forman, pe care acum internauții îl consideră un erou, unii chiar cerându-i președintelui ceh Petr

David Kozak, studentul de 24 de ani care a deschis focul la Universitatea Carolină din Praga, a omorât 14 persoane și rănit alte 25, dar numărul victimelor ar fi putut fi mai mare dacă nu intervenea un jurnalist ceh, Jiri Forman, pe care acum internauții îl consideră un erou, unii chiar cerându-i președintelui ceh Petr Pavel să îi oferă o medalie pentru gestul pe care l-a făcut.

David Kozak, un student de 24 de ani, a deschis focul la o universitate din centrul PragăiFoto: Profimedia Images

David Kozak s-a ascuns joi după-amiază pe terasa unei clădiri universitare din centrul Pragăi, iar de acolo a tras asupra unor oameni nevinovați în Piața Jan Palach folosind o armă de asalt.

Jurnalistul și cameramanul Jiri Forman, care se afla în acel moment printre polițiștii care erau la fața locului, a decis să îi atragă atenția lui Kozak, pentru ca acesta să nu tragă în oamenii care fugeau din piață.

În timp ce filma, jurnalistul s-a ridicat în picioare, strigând: „Hei, dobitocule! Trage în mine! Hei, sunt aici!”. Atunci Kozak și-a îndreptat atenția spre Forman și a început să tragă în el și în polițiștii chemați să intervină pentru neutralizarea atacatorului.

„Deja aruncasem o privire și văzusem că eram cu toții acoperiți”, a povestit Forman la postul de televiziune Nova.

„În timp ce oamenii care fugeau de la facultate erau de fapt o țintă relativ ușoară. De aceea i-am strigat să tragă în direcția mea, pentru că eram acoperit.”

Imediat după aceea, imaginile arată cum un polițist îl întreabă pe Forman: „Ce faci?”. La care jurnalistul răspunde: „Ce naiba crezi că fac? Sunt oameni peste tot”.

Jurnalistul ceh crede că tânărul a plănuit în amănunt atacul de joi.

„Avea o poziție de tragere excelentă, trebuie să fi avut nevoie de mult timp pentru a se pregăti. De asemenea, avea o armă excelentă, o pușcă de asalt cu lunetă”, a spus Jiri Forman.

Jurnalistul a mai povestit că un polițist a început să tragă înspre atacator, chiar dacă se afla probabil la 70 de metri și atunci tânărul s-ar fi sinucis.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *