Zăpadă și viscol în mai multe zone ale țării înainte de Crăciun: Ce spun meteorologii și cum va fi vremea în București

ANM a transmis o serie de coduri meteo, avertizând că, începând de joi seară vor fi intensificări ale vântului în mai multe zone și viscol în câteva zone înalte, iar de vineri de la prânz până duminică dimineață va fi vânt puternic în toată țara, iar ninsorile și viscolul vor afecta o bună parte de

ANM a transmis o serie de coduri meteo, avertizând că, începând de joi seară vor fi intensificări ale vântului în mai multe zone și viscol în câteva zone înalte, iar de vineri de la prânz până duminică dimineață va fi vânt puternic în toată țara, iar ninsorile și viscolul vor afecta o bună parte de țară.

ViscolFoto: Inquam Photos / Tudor Costache

Cod galben de intensificări ale vântului (de joi, ora 22:00, până vineri, ora 12:00)

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h.

Cod galben de viscol (de joi, ora 22:00, până vineri, ora 12:00)

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90…100 km/h.

Cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și ninsori (de vineri, ora 12:00, până duminică, ora 10:00)

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat, adaugă meteorologii

Cod portocaliu de viscol puternic (de vineri, ora 18:00, până duminică, ora 10:00)

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Prognoza pentru București

În Capitală, în schimb, sunt posibile doar ploi slabe în următoarele zile, iar temperaturile minime vor fi în jur de zero grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru București.

De joi seară și până vineri dimineață, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmând ca la rafală să se înregistreze viteze în general de 55 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

De sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi vântoasă pe tot parcursul intervalului și vor fi rafale de 55…65 km/h. Cerul va fi mai mult noros, iar ziua temporar va ploua. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *