„Șobolanul gol” vs „Gazeterii bolșevici”. Dispută George Simion – Cristian Tudor Popescu pe tema „audienței private” a liderului AUR la Papa Francisc

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu si George Simion se acuză reciproc de minciună. Controversa a pornit după ce liderul AUR a postat pe Facebook o fotografie cu el și cu Papa Francisc, spunând că a fost primit de acesta în „audiență privată”. Cristian Tudor Popescu a publicat un răspuns al reprezentantului Nunțiaturii Apostolice de la București

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu si George Simion se acuză reciproc de minciună. Controversa a pornit după ce liderul AUR a postat pe Facebook o fotografie cu el și cu Papa Francisc, spunând că a fost primit de acesta în „audiență privată”. Cristian Tudor Popescu a publicat un răspuns al reprezentantului Nunțiaturii Apostolice de la București, care spune că Papa nu l-a primit pe Simion în „audiență privată” și că acesta a participat la o audiență cu un grup de italieni care promovau concertul de Crăciun la Vatican. „Gazetarii” bolșevici și „politicienii” de carton sunt capabili să creeze o realitate paralelă, chiar dacă le prezinți poze și înscrisuri oficiale”, a fost reacția lui George Simion.

George SimionFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

În 17 decembrie, George Simion a postat, pe Facebook, o fotografie cu el și cu premierul Italiei, Girorgia Meloni, alături de mesajul: „Alianță latină cu partidele patriotice din Europa! Rădăcinile noastre ne fac europeni, nu birocrații europeni”.

În secțiunea comentarii, liderul AUR a postat o fotografie în care apare în fața Papa Francisc.

 • „Am dăruit Sfântului Părinte Francisc o sculptură în cadrul audienței private pe care am avut-o. Sculptorul Bălan Fanica din Tibucani, Neamt, are 47 de ani și sculptează de când se știe.
 • Sculptura se numește Grădina Maicii Domnului, realizată din lemn de nuc și viță de vie patinat.
 • Ea reprezintă spațiul și spiritul românesc prin ideea de familie maternă și dragoste pentru aproape.
 • Lucrarea este abstractizată prezentând mai mult esența dragostei materne decât forma în sine. Natura și ea e prezenta prin arborele care îmbrățișează tot!”, este mesajul care însoțește fotografia.

„Minciună ordinară” / „Șobolanul gol”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris, luni, pe Facebook, că George Simion nu figurează pe lista Vaticanului cu audiențele de sâmbătă la Papa Francisc.

Joi, Cristian Tudor Popescu a revenit pe Facebook cu o precizare a unui reprezentant al Nunțiaturii Apostolice de la București. Mesajul lui Cristian Tudor Popescu:

 • „Șobolanul gol. Iată și confirmarea finală a dezgolirii șobolanului strecurat, în toată mizeria lui.
 • Chargé d`Affaires Monsignor Tuomo T. Vimpari, reprezentantul Nunțiaturii Apostolice de la București, a răspuns solicitării din articolul pe care l-am publicat ieri despre minciuna ordinară a lui G. Simion „primit de Papa într-o audiență privată”:
 • „In this regard, I wish to make it clear that Pope Francis has not received Mr George Simion or any other politicians in a private Audience. It seems that he had participated in an Audience with a group of Italians promoting the Christmas Concert in the Vatican. At this point, His Holiness was certainly unaware of all the participants in the group.
 • (Msgr Dr) Tuomo T. Vimpari
 • Chargé d’affaires a.i.”.
 • „Doresc să fie foarte clar că Papa Francisc nu l-a primit pe dl George Simion, și nici pe vreun alt politician, într-o Audiență privată. Se pare că a participat la o audiență cu un grup de italieni care promovau concertul de Crăciun în Vatican. În acel moment, Sanctitatea Sa era cu siguranță în necunoștință de cauză în ce privește participanții din grup”.

„Gazetarii” bolșevici și „politicienii” de carton sunt capabili să creeze o realitate paralelă”

Contactat de HotNews.ro, George Simion a spus că a mers la Papa Francisc alături de un grup de români din Italia. El a trimis și o invitație, pe care numele său apare scris cu pixul.

George Simion a reacționat și pe blogul său, acuzând că „gazetarii” bolșevici și „politicienii” de carton sunt capabili să creeze o realitate paralelă, chiar dacă le prezinți poze și înscrisuri oficiale”.

 • „Da, nu apare numele meu pe lista de audiențe de la Vatican și nici nu am spus acest lucru, dar, în schimb, apare entitatea alături de care am participat la întrevederea cu Papa Francisc.
 • Motivul? Simplu: am ales să merg la Vatican alături de românii din Italia. Am fost pentru a fi alături de frații noștri creștini din Italia și pentru a-i duce Papei Francisc un cadou de suflet, care să exprime cel mai bine identitatea românească.
 • Cum am ajuns la Vatican? Asociația Românilor din Italia (ARI) și-a adus contribuția la organizarea celei de-a 31-a ediții a concertului extraordinar de Crăciun de la Vatican. Înaintea concertului a avut loc audiența privată cu Papa Francesco, la care am participat fiind invitat de frații din Italia.
 • Nu am distorsionat în niciun fel adevărul, este strategia clasică a urmașilor lui Lenin de a diaboliza orice acțiune a opoziției. Evident că nu a fost o întâlnire oficială între mine și Papa, nu am susținut niciodată acest lucru, doar mintea bolnavă a unora a putut crea tot felul de scenarii. Cei care ridicau ode lui Ion Iliescu acum atacă acțiunile singurului partid patriotic parlamentar”, susține liderul AUR.
Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *