Copil de 2 ani bătut cu prelungitorul, legat la gură cu bandă adezivă și băgat în geamantan. Bunica a chemat poliția, în Satu Mare

Un cuplu din Carei, județul Satu Mare a fost arestat preventiv, după ce și-au supus propriul copil de numai 2 ani la tratamente greu de imaginat. Micuțul are o fractură de piramidă nazală și va fi operat. Suspect reținut Foto: DreamsTime Cei doi soți, în vârstă de 29 și 37 de ani, sunt acuzați că

Un cuplu din Carei, județul Satu Mare a fost arestat preventiv, după ce și-au supus propriul copil de numai 2 ani la tratamente greu de imaginat. Micuțul are o fractură de piramidă nazală și va fi operat.

Suspect reținutFoto: DreamsTime

Cei doi soți, în vârstă de 29 și 37 de ani, sunt acuzați că și-au bătut copilul de 2 ani în decurs de mai multe luni cât se aflau în Germania, conform publicației locale Presa Satu Mare.

„Cei doi inculpaţi, părinţii minorului T.C.A. în vârstă de doi ani, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului întrucât între lunile mai 2023 – decembrie 2023 au exercitat acţiuni abuzive şi imorale asupra copilului lor, prin acestea punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi morală a minorului. Actele de agresiune au avut loc în Germania”, potrivit procurorilor.

Procurorii spun că micuțul era bătut pentru că nu mânânca, lovit cu pumnii sau palmele, cu papucii, dar și cu firul de la un prelungitor.

„Din materialul probator administrat până în prezent rezultă că minorul era supus unor tratamente greu de imaginat, el fiind pedepsit pentru că nu mânca aşa cum îi spuneau părinţii, pentru că se murdărea pe el sau lucruri din casă după ce îşi băga mâna în pampers, pentru că nu se juca cu fratele său mai mare, de trei ani, sau alte asemenea. Pentru că nu îşi asculta părinţii, T.C.A. era lovit cu palmele sau cu pumnii, cu papucii, cu cablul unui prelungitor sau cu un băţ, era legat cu bandă adezivă la nivelul gurii, cu şerveţele în gură sau pus să stea într-un geamantan”, au mai menţionat anchetatorii.

Micuțul de 2 ani a fost preluat de autotrități și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

„Copilul a fost preluat de autorităţile statului în data de 17 decembrie, când părinţii au revenit în România. El a fost supus unor investigaţii medicale, constatându-se că acesta are multiple leziuni pe corp, unele care au necesitat pentru vindecare 2-5 zile de îngrijiri medicale, iar altele 10 -14 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, leziunile au fost provocate la diferite intervale de timp. Totodată, minorul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale, acesta având piramida nazala fracturată”, au mai arătat procurorii.

Presa locală mai scrie că o rudă care a văzut în Germania la ce tratamente este supus micuțul și a alertat bunica maternă, care i-a reclamat pe părinți la poliție.

Cuplul mai are un copil în vârstă de 3 ani. Ambii micuți au fost preluați de DGASPA Satu Mare.

Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 zile.

Tatăl copilului a lăsat să se înțeleagă că soția ar fi de vină: „Întrebați-o pe nevastă-mea, întrebați-o de ce face diferențe între copii”, a spus bărbatul, conform Presa Satu Mare. (sursă foto Dreamstime)

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1194

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *