VIDEO Măcel la Avdiivka: O nouă filmare arată consecințele atacurilor repetate ale armatei ruse

O nouă înregistrare video publicată de forțele armate ucrainene arată aproape 100 de militari ruși morți într-un singur sector al frontului de la Avdiivka din estul Ucrainei, unde armata rusă încearcă să obțină o victorie înainte de încheierea anului. Serghei Soigu alaturi de generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al Rusiei Foto: Vadim Savitsky /

O nouă înregistrare video publicată de forțele armate ucrainene arată aproape 100 de militari ruși morți într-un singur sector al frontului de la Avdiivka din estul Ucrainei, unde armata rusă încearcă să obțină o victorie înainte de încheierea anului.

Serghei Soigu alaturi de generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al RusieiFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia Images

Înregistrarea video filmată din dronă de către operatorii Brigăzii 110 Mecanizate a armatei ucrainene arată zeci de soldați ruși uciși ale căror trupuri neînsuflețite nu au fost recuperate de camarazii lor. Atenție! Imagini care pot avea un impact emoțional:

Tendar, unul dintre conturile de pe „X” cunoscute pentru monitorizarea luptelor din Ucraina și publicarea unor imagini din timpul acestora, notează că numărători repetate arată că în imagini pot fi văzuți cel puțin 97 de soldați ruși uciși.

Alte înregistrări video distribuite anterior pe rețelele de socializare au arătat cum soldații ruși din această zonă a frontului luptă în condiții dramatice pentru supraviețuire, precum și coloane blindate rusești transformate în fier vechi.

O sursă din cadrul serviciilor de informații americane a declarat marți pentru agenția Reuters că un raport declasificat al comunității de informații de la Washington estimează că Rusia a pierdut în Ucraina 315.000 de militari, morţi şi răniţi, adică aproximativ 87% din efectivele angajate în acest război la începutul conflictului.

Rusia a făcut tranziția la o economie de război, dar continuă să sufere pierderi grele

În acelaşi raport se apreciază că pierderile Rusiei în personal şi blindate au întors cu 18 ani în urmă efortul de modernizare al armatei ruse.

Aceasta a fost nevoită să mobilizeze peste 300.000 de rezervişti anul trecut, a coborât standardele de recrutare pentru a trimite pe front deţinuţi şi a repus în funcţiune echipamente militare vechi pentru a le înlocui pe cele distruse, cum a fost cazul reactivării unor tancuri T-62 fabricate în anii ’70.

Însă în perioada scursă de la lansarea invaziei în Ucraina, în februarie 2022, Rusia şi-a adaptat economia pentru a face faţă efortului de război, iar după contraofensiva ucraineană eşuată din vara care a trecut trupele ruse sunt în prezent din nou în ofensivă în estul şi sudul Ucrainei.

Serviciile americane de informaţii notează că această revenire în ofensivă se face cu preţul unor pierderi grele şi că aproximativ 13.000 de soldaţi ruşi au murit ori au fost răniţi şi peste 220 de vehicule militare ruse au fost pierdute pe linia frontului dintre localităţile Avdiivka şi Novopavlivka începând din octombrie.

Urmărește ultimele evoluții din a 658-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *