LIVE Război în Ucraina, ziua 856: Ministrul rus al apărării ordonă luarea de măsuri cu privire la dronele americane din Marea Neagră / Belarus întărește securitatea la graniță

Urmările unui atac asupra regiunii Donețk Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major să ia măsuri pentru a face față activității sporite a dronelor Statelor Unite deasupra Mării Negre, a declarat vineri ministrul, citat de agenția de știri RIA. Ministerul a declarat că o astfel

Urmările unui atac asupra regiunii Donețk Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major să ia măsuri pentru a face față activității sporite a dronelor Statelor Unite deasupra Mării Negre, a declarat vineri ministrul, citat de agenția de știri RIA. Ministerul a declarat că o astfel de activitate a crescut riscul de incidente care implică aeronave rusești și ar putea provoca o confruntare directă între Rusia și NATO. Rusia a atacat din nou Ucraina în timpul nopții. Oficialii de la Kiev susțin că au doborât toate dronele și cinci rachete lansate de Moscova.

Belarus anunță că întărește securitatea la granița cu Ucraina după mai multe „incident de securitate”. Poliția de frontieră din Belarus a afirmat că a interceptat o dronă care în țară din Ucraina și care avea rolul de obține informații despre infrastructura de la frontiera Belarusului.

Acuzația vine la scurt timp după ce regimul de la Minsk a mai susținut că poliția de frontieră a găsit componente explozive la graniță și a primit informații despre grupări de luptări ruși pro-Ucraina care se află în apropiere de frontieră.

Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra localității Rozdolivka din estul Ucrainei, a anunțat vineri Ministerul Apărării.

Oficialii ruși au anunțat că grupările militare ruse au avansat pe poziții mai favorabile după ce au împins armata ucraineană în afara localității care este situată în regiunea Donețk.

Garda Națională a Ucrainei a anunțat vineri că a doborât un alt avion de luptă rusesc Su-25 în regiunea Donetsk.

Într-o postare pe Telegram, unitatea a declarat că avionul se afla într-o misiune de luptă când a fost lovit de o „lovitură bine țintită” de un sistem portabil de rachete antiaeriene (MANPADS).

Kremlinul a declarat vineri că perspectivele relațiilor UE-Rusia sunt proaste după ce liderii UE au nominalizat-o pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene și au ales-o pe Kaja Kallas din Estonia ca viitor șef al politicii externe a UE.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că decizia blocului de a o nominaliza pe von der Leyen pentru un nou mandat nu va schimba nimic, deoarece aceasta nu a favorizat normalizarea relațiilor UE cu Rusia.

Comentând alegerea lui Kallas pentru șefia politicii externe a UE, Peskov a declarat că aceasta este cunoscută pentru declarațiile sale antirusești dure și nu a arătat nicio înclinație spre diplomație.

Polonia va semna cu certitudine un acord bilateral de securitate cu Ucraina până în summitul NATO din Washington, a declarat premierul polonez Donald Tusk, citat de Reuters.

„Trebuie, împreună cu ministrul apărării, să stabilesc cum vom continua să sprijinim Ucraina, dar nu putem slăbi capacitățile defensive ale Poloniei”, a declarat Donald Tusk. „Există o șansă de 99% că vom semna acordul cu președintele Zelenski (nr. înainte de summit)”.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din regiunea Tambov din Rusia în urma unei lovituri cu dronă, a declarat vineri guvernatorul Maksim Iegorov.

Drona a lovit instalația la ora locală 4:35, a declarat Yegorov. Atacul a provocat „un mic incendiu“, care de atunci a fost localizat.

Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major să ia măsuri pentru a face față activității sporite a dronelor Statelor Unite deasupra Mării Negre, a declarat vineri ministrul, citat de agenția de știri RIA. Ministerul a declarat că o astfel de activitate a crescut riscul de incidente care implică aeronave rusești și ar putea provoca o confruntare directă între Rusia și NATO.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Cele mai importante informații de miercuri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *