ÎNREGISTRĂRI. Mai mulți părinți acuză personalul unei grădinițe private că îi lovește pe copii. Directoarea: „Deci, dom’le, dacă i-ar fi spart gura…”

Mai mulți părinți acuză grădinița „Lumea piticilor” din Moșnița Nouă, județul Timiș, de violență, dezvăluie publicația de educație Școala 9. Șefa grădiniței admite că o educatoare a lovit un copil, dar mută culpa la copil și familie. Grădinița „Lumea piticilor” e din Moșnița Nouă, localitatea lipită practic de Timișoara. Aici, susțin părinții, atât în 2022

Mai mulți părinți acuză grădinița „Lumea piticilor” din Moșnița Nouă, județul Timiș, de violență, dezvăluie publicația de educație Școala 9. Șefa grădiniței admite că o educatoare a lovit un copil, dar mută culpa la copil și familie.

Grădinița „Lumea piticilor” e din Moșnița Nouă, localitatea lipită practic de Timișoara. Aici, susțin părinții, atât în 2022, cât și în 2023 au avut loc violențe împotriva copiilor, a relatat publicația Școala 9.
S-a ajuns ca directoarea să fie înregistrată video în timp ce recunoaște că o educatoare l-a lovit peste gură pe unul dintre copii fiindcă „n-a mai putut”. Însă aceeași șefă de grădiniță a spus că nu o va da afară pe educatoare și i-a rugat pe părinți să meargă cu copilul la altă grădiniță. Cum s-au petrecut faptele?

„Dar tu ai meritat această palmă?”

Pe 18 martie 2022, un băiat a povestit acasă că educatoarea i-a spart buza. Mama a verifcat. Era crăpată în stânga jos. Era o zi de vineri. S-a întors imediat la grădiniță.
„A ieșit prima dată educatoarea, am discutat cu ea și am întrebat-o de ce mi-a lovit copilul. Între timp a venit directoarea grădiniței care m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus. Cuvintele ei către copilul meu au fost: dar tu ai meritat această palmă?”. Directoarea îl întrebase pe băiat dacă nu a fost el vinovat pentru palma încasată. ”Am rămas șocată”, povestește Camelia, mama băiatului lovit.

„I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut”

Marțea care a urmat, când a mers să îl ia pe băiat de la grădiniță, sora Cameliei a înregistrat conversația cu directoarea Cornelia Amzulescu.
O discuție despre care directoarea a negat inițial pentru ziariști că a existat. În înregistrare, se aude cum mătușa băiatului îi cere să nu-l mai lovească, iar directoarea insistă să nu-l mai aducă la grădiniță fiindcă are ADHD și ei „nu mai au soluții”.

Directoarea: I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut…

Directoarea: – Aia a fost culmea, când fata (educatoarea, n.r.) n-a mai putut. Deci, dom’le, dacă i-ar fi spart gura… Dar dacă ar fi picat și și-ar fi spart gura și și-ar fi făcut nu știu ce… I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut…

Mătușa copilului: – Sora mea a plâns tot weekendul.
Directoarea: – Dar nu plânge când ne scoate A. limba și când ne îngână? Nu plânge când bate copiii la fotbal?
….

Mătușa: – Rugămintea mea este să nu fie lovit.
Directoarea: – Rugămintea mea este de luni. Să nu mai vină la grădiniță.

Citește pe Școala 9 mai multe despre acest caz, dar și alte mărturii ale altor părinți care și-au retras copiii și care povestesc cum cei mici erau pedepsiți fiind ținuți închiși în garaj.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *