„Bariera invizibilă”. Rușii vor să apeleze la o metodă din cele două războie mondiale pentru a scăpa de atacul dronelor ucrainene

Fotografie ilustrativă / Baloane de „baraj” deasupra Londrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sursa foto: Niday Picture Library / Alamy / Alamy / Profimedia Guvernul rus intenționează să construiască o rețea de baloane pentru „baraj”, denumită sistemul de protecție „Barrier”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acțiune, scrie

Fotografie ilustrativă / Baloane de „baraj” deasupra Londrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Niday Picture Library / Alamy / Alamy / Profimedia

Guvernul rus intenționează să construiască o rețea de baloane pentru „baraj”, denumită sistemul de protecție „Barrier”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acțiune, scrie duminică publicația britanică The Telegraph.

Forțele ucrainene au început să efectueze în mod regulat atacuri cu drone și acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, care vizează baze militare, rafinării de petrol și instalații industriale, ale căror profituri alimentează eforturile de război ale Moscovei, notează The Kyiv Independent.

O firmă rusă din domeniul aeronauticii, First Airship, a dezvoltat un prototip al acestor baloane și a început să îl testeze, conform publicației britanice.

Polina Albek, directorul general al First Airship, a anunțat că firma sa a primit primele comenzi pentru baloane.

Baloanele ar fi capabile să susțină o plasă menită să protejeze de loviturile ucrainene infrastructura energetică și alte obiective-cheie de pe interiorul Rusiei.

Baloanele vor fi amplasate în hangare. De acolo, ele se vor ridica rapid, formând un rând, și apoi vor lansa o plasă înaltă de 250 m pentru a crea o construcție defensivă în aer.

Conform articoului The Telegraph, fiecare balon se poate ridica la 300 de metri deasupra solului, transportând o încărcătură maximă de 30 kg, suficientă pentru a transporta o plasă ușoară.

Fiecare balon poate fi, de asemenea, echipat cu radar, bruiaje electronice și camere video, care oferă imagini la 360 de grade și au o rază de vizibilitate de până la 7 mile (aproximativ 11 km).

„Aceste capacități permit o acoperire verticală substanțială, creând o barieră eficientă împotriva dronelor care zboară la joasă înălțime și care amenință locațiile sensibile. Dronele nu pot vedea plasa de plasă, aceasta fiind prea subțire pentru ele”, a afirmat Albek.

El a adăugat că balonul poate fi echipat cu un „armă cu vid” pentru a intercepta dronele, lansând asupra lor plasa invizibilă, „ultra ușoară și ultra puternică”.

Forțele ruse au folosit deja baloane aeriene în războiul din Ucraina.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat anul trecut că armata rusă a folosit baloane cu aer cald reflectorizante deasupra Kievului pentru a deruta apărarea antiaeriană înainte de a lansa adevăratele atacuri cu rachete și drone.

Baloanele de „baraj” au fost utilizate pe scară largă atât în Primul Război Mondial, cât și în cea de-a doua conflagrație globală.

În ultimele luni, atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acțiune s-au înmulțit și au avariat grav infrastructura energetică și alte obiective-cheie din interiorul Rusiei.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *