„Bine ați venit în Zona Zombie” de la EURO 2024. Un tabloid britanic descrie scenele de coșmar la care trebuie să se aștepte zecile de mii de români care vor veni la meciul România-Slovacia

Suporterii englezi și danezi s-au strâns în Frankfurt Un reporter Daily Mail a fost în Frankfurt înainte de meciul dintre Anglia și Danemarca de joi, 20 iunie, de la Campionatul European de Fotbal din Germania. Aici va juca și România peste șase zile. „Un bărbat zace prăbușit la intrarea în gara principală din Frankfurt, în

Suporterii englezi și danezi s-au strâns în Frankfurt

Un reporter Daily Mail a fost în Frankfurt înainte de meciul dintre Anglia și Danemarca de joi, 20 iunie, de la Campionatul European de Fotbal din Germania. Aici va juca și România peste șase zile.

„Un bărbat zace prăbușit la intrarea în gara principală din Frankfurt, în timp ce, la câțiva metri distanță, o femeie trage pe nas droguri, în timp ce grupuri de fani englezi trec pe lângă ei în drum spre Euro. Chiar de-a lungul acestei perechi, alte două persoane, ale căror fețe poartă urmele anilor de abuz de droguri, s-au prăbușit ca niște zombi”. Așa începe articolul publicat joi de tabloidul britanic Daily Mail.

Continuarea e pe același ton. „Bine ați venit în așa-numita „Zonă Zombie” din Bahnhofsviertel Frankfurt, cartierul tradițional cu lumini roșii al orașului din centrul Germaniei, situat pe râul Main, care, mai nou, a căzut în ghearele unor probleme îngrozitoare cu drogurile. Aceasta este Germania pe care organizatorii Euro 2024 nu au promovat-o – dar care va fi văzută de miile de fani ai Angliei care se vor aduna în oraș pentru meciul de astăzi împotriva Danemarcei”.

E același în care, pe 26 iunie, de la ora 19.00, România va întâlni Slovacia, în ultimul meci din grupa E a Euro 2024. Și atunci, sunt așteptați zeci de mii de suporteri la meci.

Daily Mail: 5.000 de dependenți de droguri

Pe doar câteva străzi din centrul orașului, se estimează că în prezent există aproximativ 5.000 de dependenți de droguri care au făcut din străzile din centrul orașului Frankfurt casa lor și ale căror obiceiuri sunt alimentate de aproximativ 300 de traficanți, scrie Daily Mail, care nu oferă însă nicio sursă pentru aceste date.

Statisticile poliției arată că în fiecare an sunt raportate 10.000 de infracțiuni, inclusiv 1.100 de agresiuni, 900 de furturi din buzunare și 250 de jafuri stradale. Poliția se străduiește să controleze haosul, iar eforturile recente s-au soldat cu 418 dosare penale, 86 de contravenții, 78 de arestări, notează sursa citată.

Vorbind pentru MailOnline, Peter Postleb, în vârstă de 75 de ani, un expert în securitate locală și fost consilier al primarului din Frankfurt, a declarat: „Crack-ul joacă un rol din ce în ce mai important. O zecime de gram costă astăzi între 10 și 15 euro. Și, bineînțeles, crack-ul este foarte periculos pentru că îi face pe oameni agresivi și oamenii sunt cu adevărat nebuni’.

‘Consumatorii care iau crack pentru o perioadă lungă de timp au cu toții un fel de daune în psihicul lor și sunt foarte agresivi și au nevoie de crack din nou și din nou, pentru că efectul nu durează mult timp.

‘În trecut, consumatorii de heroină erau mai degrabă pasivi. Dar dependenții de crack sunt foarte agresivi. Deci acesta este un punct care a contribuit la deteriorarea zonei’.

Postleb mai spune că situația a fost agravată de pandemia de Covid.

foto: Profimedia

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *