LIVE Rezultate alegeri locale și europarlamentare 2024: Câte Consilii Județene au câștigat PSD, PNL și UDMR / Lista viitorilor europarlamentari români / Clotilde Armand spune că a cerut o renumărare în Sectorul 1

​PSD și-a majorat controlul la 25 de Consilii Județene după ce în 2020 câștigase 20, iar liberalii au scăzut de la 17 în urmă cu patru ani la 12 în scrutinul de pe 9 iunie, arată rezultatele electorale. UDMR a obținut acum patru Consilii Județene: Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare. Ultimele date de la

​PSD și-a majorat controlul la 25 de Consilii Județene după ce în 2020 câștigase 20, iar liberalii au scăzut de la 17 în urmă cu patru ani la 12 în scrutinul de pe 9 iunie, arată rezultatele electorale. UDMR a obținut acum patru Consilii Județene: Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare. Ultimele date de la BEC sugerează că în Parlamentul European PSD va avea 11 mandate, PNL – 8, AUR – 6, Alianța Dreapta Unită – 3, UDMR – 2, SOS – 2 și la Bruxelles va merge și independentul Nicu Ștefănuță.

Secție de vot la alegerile din iunie 2024Foto: Inquam Photos / George Călin

HARTA ultimelor rezultate la alegerile locale și europarlamentare 2024 este LIVE aici pe HotNews.ro

Rezultatele alegerilor locale și europene, LIVE pe HotNews.ro:

09:44 Diferența de voturi dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și contracandidatul său, George Tuță, aflat pe primul loc în rezultate, este de 672, potrivit datelor rezultatevot.ro, de la această oră.

09:16 Clotilde Armand spune că a depus cerere de renumărare a voturilor în alegerile din Sectorul 1. „Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare”, a scris ea într-o postare pe Facebook.

„Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat. Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”, a mai spus ea în postare.

07:58 Rezultatele oficiale furnizare de Autoritatea Electorală Permanentă confirmă că Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a câștigat Primăria Bacăului, singura primărie de oraș mare, în afară de Timișoara, câștigată de USR.

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a candidat din partea Alianţei Dreapta Unită şi, potrivit datelor oficiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, a obţinut 37,47% din voturi, transmite Agerpres. Valentin Ivancea, preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean Bacău, a întrunit 23,36% dintre voturile pentru funcţia de primar al municipiului. Pe următoarele două poziţii s-au situat la mică distanţă Cristinel Manolache (Partidul Ecologist) cu 11,25% şi Sergiu Sechelariu (Partidul Verde) cu 11,20%.

În Consiliul Local Bacău, Alianţa PSD PNL are opt mandate, iar Alianţa Dreapta Unită are şapte mandate. De asemenea, AUR şi Partidul Verde au obţinut câte trei mandate, iar Partidul Ecologist – două mandate de consilier local.

07:26În această dimineață se reia procesul de preluare a sacilor cu voturi din secțiile de votare la Biroul Electoral al Sectorului 1, Luni după-amiază, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, avea cu 190 de voturi mai mult decât candidata USR, Clotilde Armand, conform rezultatevot.ro.

Scurtă recapitulare a informațiilor despre alegeri 2024:

  • Ierarhia la alegerile locale pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a schimbat după numărarea a peste 90% din voturi, Alianţa Dreapta Unită situându-se pe primul loc, cu un scor de 27,2%, urmată de PSD la mică distanță – 26,6%, conform rezultatelor parţiale.
  • Marcel Ciolacu a spus că există premisele unei alianțe politice între social-democrați și liberali pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de la finele anului, însă președintele PSD crede că partidul său ar trebui să dea candidatul comun pentru funcția supremă în stat.
  • PSD a obținut controlul asupra a 25 de județe, în timp ce PNL are doar 12 județe, iar UDMR – patru, arată rezultatele parțiale, transmise de Biroul Electoral Central, la Consiliile Județene și la primăriile reședințelor de județ. Liberalii au pierdut regiuni istorice precum Suceava, Prahova și Timiș, în timp ce USR are doar două victorii la primăriile orașelor Timișoara, cu Dominic Fritz, și Bacău, cu Lucian Viziteu.
  • Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat că formaţiunea sa a obţinut cele mai bune rezultate la alegeri în ultimii 20 de ani. El a anunţat că Uniunea are 6,5%, doi europarlamentari, 199 de primari şi patru preşedinţi de consilii judeţene.
  • Ultimele date furnizate de BEC, după numărarea a peste 97% din voturi, arată că 166.500 din voturile din diaspora la alegerile europarlamentare, cu 16,34%, conform rezultatelor de până acum.
  • Cătălin Drulă, a anunțat că își asumă rezultatul alegerilor și că „în cel mai scurt timp” va convoca alegeri pentru un nou președinte al USR. El a spus că Dominic Fritz – care a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara – este „cel mai legitim candidat” pentru conducerea partidului.
  • Biroul Electoral Central a justificat aglomerațiile de la birourile electorale județene și de sector prin faptul că organizarea simultană a alegerilor locale cu cele europarlamentare a creat dificultăți majore în centralizarea datelor, astfel că pe site-ul BEC nu vor fi publicate deocamdată decât versiuni parțiale ale proceselor verbale privind alegerea primarilor și consiliilor județene, precum și date provizorii legate de europarlamentare.

Lista cu viitorii europarlamentari români:

PSD-PNL:

1. Mihai Tudose (PSD)

2. Rareş Bogdan (PNL)

3. Gabriela Firea (PSD)

4. Dan Motreanu (PNL)

5. Claudiu Manda (PSD)

6. Adina Vălean (PNL)

7. Victor Negrescu (PSD)

8. Vasile Dîncu (PSD)

9. Daniel Buda (PNL)

10. Maria Grapini (PSD)

11. Gheorghe Cârciu (PSD)

12. Siegfried Mureșan (PNL)

13. Dragoş Benea (PSD)

14. Mircea Hava (PNL)

15. Dan Nica (PSD)

16. Gheorghe Falcă (PNL)

17. Ștefan Mușoiu (PSD)

18. ⁠Roxana Mînzatu (PSD)

19. Virgil Popescu (PNL)

AUR:

1. Cristian-Vasile Terheș

2. Claudiu-Richard Târziu

3. Gheorghe Piperea

4. Maria-Georgiana Teodorescu

5. Adrian-George Axinia

6. Șerban-Dimitrie Sturdza

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei):

1. Dan Barna (USR)

2. Vlad Voiculescu (USR)

3. ⁠Eugen Tomac (PMP)

UDMR:

1. Iuliu Winkler

2. Lorant-Gyorgy Vincze

S.O.S România:

1. Diana Iovanovici-Șoșoacă

2. Luis-Valentin Lazarus

Independenti:

1. Nicu Ștefănuță

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *