LIVE Război în Ucraina – ziua 775: Rușii au atacat sudul si estul Ucrainei cu 24 de drone / Ucraina va pierde războiul fără ajutorul SUA, avertizează Zelenski / Șeful diplomației ruse, vizită de două zile în China

​Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, începe luni o vizită oficială de două zile în China pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Discuțiile programate între Moscova și Beijing vor consta în cooperarea bilaterală, precum și abordarea unor „subiecte fierbinți", cum ar fi criza din Ucraina și Asia-Pacific, a precizat Ministerul rus de Externe. SUA

​Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, începe luni o vizită oficială de două zile în China pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Discuțiile programate între Moscova și Beijing vor consta în cooperarea bilaterală, precum și abordarea unor „subiecte fierbinți”, cum ar fi criza din Ucraina și Asia-Pacific, a precizat Ministerul rus de Externe. SUA au avertizat că Beijing a furnizat imagini din satelit pentru atacurile sale din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Ucraina va pierde războiul dacă Congresul american nu va aproba ajutorul militar pentru Kiev, blocat de luni de zile de republicani. „Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate”, a spus liderul ucrainean.

Soldați ucraineni care se pregătesc să plece spre frontul din Avdiivka, regiunea DonețkFoto: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 775 – LIVE pe HotNews.ro:

09:49 Ucraina a respins duminică acuzaţia Rusiei privind un atac cu drone asupra centralei atomice de la Zaporojie, transmite Xinhua.

09:05Când vor lansa rușii o nouă ofensivă în Ucraina? Șeful spionajului militar al Kievului spune care sunt obiectivele-cheie pentru Moscova

07:53Rusia a lansat 24 de drone de atac asupra Ucrainei în cursul nopții, vizând în principal infrastructura critică din sudul și estul țării, au anunțat luni Forțele Aeriene ucrainene, transmite Reuters.

Forțele aeriene au distrus 17 dintre dronele Shahed de producție iraniană pe care Rusia le-a folosit în atacul său, deasupra regiunilor Odesa, Nikolaev, Kirovohrad, Hmelnîțkîi și Jîtomîr.

Potrivit sursei citate, o rachetă aeriană ghidată Kh-59 lansată de Rusia a fost distrusă deasupra regiunii Dnipropetrovsk.

Patru drone au fost distruse deasupra regiunii sudice Odesa, a declarat guvernatorul Oleh Kiper.

„O instalație logistică și de transport a fost avariată”, a adăugat Kiper. „O benzinărie a fost, de asemenea, avariată de resturile unei Shahed doborâte”.

Nu au existat victime în urma atacului, a adăugat oficialul ucrainean.

07:38Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sosit luni în China, au anunţat serviciile sale, pentru o vizită oficială vizând întărirea legăturilor cu Beijingul, partener diplomatic şi economic cheie al Moscovei, notează AFP.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

—————

Cele mai importante informații de duminică privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *