Mai mulți oficiali europeni avertizează, Ciolacu reacționează: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în Maramureș, că nu este cazul să ne pregătim de război. Declarația premierului vine în contextul în care mai mulți lideri europeni și de la vârful NATO au vorbit public despre extinderea războiului cu Rusia la nivel european. Marcel Ciolacu face declarații de presă la Guvern Foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în Maramureș, că nu este cazul să ne pregătim de război. Declarația premierului vine în contextul în care mai mulți lideri europeni și de la vârful NATO au vorbit public despre extinderea războiului cu Rusia la nivel european.

Marcel Ciolacu face declarații de presă la Guvern Foto: Inquam Photos / George Calin

Întrebat de jurnaliști despre declarațiile șefului armatei britanice, Marcel Ciolacu a răspuns scurt: „Nu este cazul să ne pregătim de război”.

Șeful armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a declarat într-o conferință militară la Londra, că populaţia din Regatul Unit trebuie să fie pregătită să ia armele în mână într-un război împotriva Rusiei condusă de Vladimir Putin, deoarece armata profesionistă din prezent este prea mică. Ministerul Apărării de la Londra a fost nevoit să intervină şi să precizeze că nu are planuri de recrutare, a scris The Guardian.

De asemenea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat că războiul dintre Rusia şi Ucraina s-ar putea extinde în ţările din vecinătate, potrivit DPA. Oficialul de la Berlin a estimat că Vladimir Putin ar putea invada o țară NATO peste „5-8 ani” începând de acum.

Boris Pistorius a accentuat: „Trebuie să ne consolidăm rapid capacităţile de apărare, în contextul urgenţei situaţiei ameninţării”.„Aşadar, trebuie să luăm în calcul faptul că (preşedintele rus) Vladimir Putin ar putea chiar ataca o ţară NATO cândva”, a afirmat Pistorius.

Totodată, ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, întrebată, într-un interviu pentru Digi 24, ce înseamnă atenționările tot mai dese „pregătiți-vă de război!” din partea unor oficiali de la vârful NATO și al Europei, a răspuns: „Avem decizii importante care au fost luate la Vilnius, sunt în curs de implementare, vorbim de consolidarea posturii de apărare și în flancul estic. Vorbim, de asemenea, despre rolul geostrategic al Mării Negre. Evident, trebuie să fim pregătiți și acesta este obiectivul autorităților române, dialogul nostru cu partenerii strategici. Vorbesc aici numai de Statele Unite, dar și de Franța. În cadrul NATO continuă dialogul pentru a consolida măsurile luate până în prezent”.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *